'Absolute toptransfer lonkt, Atlético Madrid gaat vol voor Dendoncker'

'Absolute toptransfer lonkt, Atlético Madrid gaat vol voor Dendoncker'

12-06-2017 06:57

Leander Dendoncker staat voor een absolute toptransfer. Het Spaanse Atlético Madrid wil de middenvelder van Anderlecht graag overnemen, al kan dat door het transferverbod pas vanaf januari 2018.

Het ideale scenario lonkt dus voor Anderlecht. Atlético Madrid kan door een transferverbod officieel nog geen spelers aantrekken, maar wil wel spreken met Anderlecht én Dendoncker. De Spaanse club, waar Christophe Henrotay (de manager van Dendoncker) de huismakelaar is, hoopt snel een akkoord te bereiken met de middenvelder. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Door het transferverbod zou Anderlecht de speler ook pas kwijtraken in één van de volgende mercato's, in januari of juni 2018. Een goed scenario voor paars-wit, dat zo volgend seizoen nog over Dendoncker kan beschikken in de Champions League en op zoek kan gaan naar een vervanger. De perfect Spaanssprekende Dendoncker ziet de transfer ook zitten. Een extra jaar bij paars-wit zou voor hem zeker kunnen als hij daarna naar de Primera Division kan trekken.

Aangezien Anderlecht de middenvelder hoog heeft zitten zullen geïnteresseerde clubs wel met een bijzonder goed bod moeten komen. Zo vraagt paars-wit minstens dertig miljoen euro, al kan die prijs wat lager uitvallen als Dendoncker dus een jaartje extra mag blijven.