Forfaitzege voor Italië, heel zuur verlies voor Kalinic en Refaelov

Forfaitzege voor Italië, heel zuur verlies voor Kalinic en Refaelov

11-06-2017 22:48

Spanje en Italië hebben zondagavond beide een zege geboekt in WK-kwalificatiegroep G. Spanje won op bezoek bij Macedonië met 2-1, terwijl Italië in eigen land afrekende met dwergstaatje Liechtenstein: 5-0. 

In het stadion van Udinese hadden de Italianen geen problemen met Liechtenstein. Het eerste doelpunt liet wel lang op zich wachten. Lorenzo Insigne schoot heerlijk raak in de verre hoek. Na de pauze maakten Torino-ster Andrea Belotti (foto), Internazionale-aanvaller Eder, Federico Bernardeschi (Fiorentina) en Manolo Gabbiadini (Southampton) er 5-0 van. De ploeg van bondscoach Giampiero Ventura heeft nu zestien punten uit zes duels. 

Spanje ging op bezoek in Skopje en won daar met 2-1 van Macedonië. Binnen een halfuur scoorden David Silva en Diego Costa namens de gasten. Rechtsback Stefan Ristovski  deed na de pauze nog wat terug. Hij passeerde David de Gea met een fantastische knal. De gelijkmaker viel uiteindelijk niet meer. Ook Spanje heeft nu 16 op 18De clash tussen Israël (met Lior Refaelov) en Albanië eindigde in 0-3. 

In kwalificatiepoule D eindigde het treffen tussen Servië en Wales in 1-1. Servië gaat nu samen met Ierland aan kop. Beide landen hebben twaalf punten uit zes gespeelde duels. In groep I leed Kroatië (met Lovre Kalinic in de goal) een dure nederlaag. Het uitduel met IJsland ging met 1-0 verloren. Zowel Kroatië als IJsland heeft nu dertien punten, twee meer dan Oekraïne en Turkije. De Turken boekten zondagavond een ruime overwinning in en op Kosovo: 1-4.