'Ex-trainer van Antwerp in beeld bij gevallen grootmacht, ook Stam kandidaat'

'Ex-trainer van Antwerp in beeld bij gevallen grootmacht, ook Stam kandidaat'

11-06-2017 14:51
1

Jimmy Floyd Hasselbaink staat op het verlanglijstje van Leeds United. De Nederlandse manager strijdt met vier andere kandidaten om de trainersvacature op Elland Road. Dat meldt The Daily Mirror.

Het roemruchte Leeds - in 1992 nog kampioen van Engeland, inmiddels al jarenlang actief in het Championship - zoekt een opvolger voor de opgestapte Garry Monk. Hasselbaink, ex-trainer van Antwerp, is in beeld is bij Leeds.

De 45-jarige manager is oud-speler van de club. Hasselbaink was tussen 1997 en 1999 spits van The Whites. Hij maakte 42 doelpunten in ruim tachtig officiële duels. Sinds zijn ontslag bij Queens Park Rangers in november 2016 zit de coach zonder club. De Nederland was één seizoen trainer van The Great Old.

Naast Hasselbaink zijn ook Jaap Stam, Alan Pardew, Aitor Karanka en Phil Parkinson in beeld om naar Elland Road te verkassen. Stam maakte een klein jaar geleden nog de overstap naar Reading, waarmee hij net naast de promotie greep. Hij lijkt niet meteen zin te hebben in een overstap.