Kersverse City-ster: ''Wie denk je dat je bent? Zidane?', schreeuwde Berbatov'

Kersverse City-ster: ''Wie denk je dat je bent? Zidane?', schreeuwde Berbatov'

11-06-2017 10:03

Bernardo Silva maakte onlangs voor zo'n vijftig miljoen euro de overstap van AS Monaco naar Manchester City. De 22-jarige Portugees weet nog goed hoe hij als jongeling binnenkwam bij de Monegasken, waar hem de mantel werd uitgeveegd door routinier Dimitar Berbatov.

Silva maakte zijn basisdebuut voor Monaco tijdens een duel met Guingamp, dat met 1-0 werd verslagen. De score had evenwel hoger kunnen uitvallen. "In de laatste minuut kon ik Berbatov aanspelen, maar dat deed ik niet. Volgens mij stond hij vrij, maar ik had hem gewoon niet gezien", herinnert de spelmaker zich in gesprek met The Daily Mirror.

Silva zocht desondanks dolblij de kleedkamer op met de zege. "Totdat Berbatov binnenstapte", memoreert hij. "Hij trapte de prullenbak omver en begon tegen me te schreeuwen. Ik was nog maar een jochie van negentien en hij was een wereldvoetballer. 'Wie denk je dat je bent? Maradona? Zidane?', schreeuwde hij."

"De start bij Monaco was moeilijk, maar vanwege mijn Portugese vrienden João Moutinho en Ricardo Carvalho was het makkelijk om de situatie om te draaien", besluit Silva.