'Everton en Ajax verwachten snel akkoord over speler van 25 miljoen euro'

'Everton en Ajax verwachten snel akkoord over speler van 25 miljoen euro'

15-06-2017 11:18
1

Everton hoopt binnen afzienbare tijd een akkoord te bereiken met Ajax over de transfer van Davy Klaassen. De aanvoerder van de Amsterdammers moet 25 miljoen euro kosten. Dat meldt boulevardkrant The Daily Mirror zaterdag. 

Geen enkele Ajax-supporter lijkt er nog rekening mee te houden dat Klaassen (24) ook komend seizoen onder contract staat in Amsterdam. De middenvelder heeft een topjaar achter de rug waarin hij aan de lopende band scoorde. Naast West Ham United zijn ook onder meer SS Lazio en SSC Napoli geïnteresseerd in Klaassen. 

De Oranje-international lijkt zijn carrière voort te zetten in de Premier League, als de berichten in The Mirror kloppen. Everton-manager Ronald Koeman is groot fan van Klaassen. 'Binnen tien dagen' hopen The Toffees een akkoord te hebben bereikt met Ajax. Klaassen heeft een contract tot medio 2019. 

Everton lijkt topscorer Romelu Lukaku in de zomer voor een megabedrag te verkopen. Geïnteresseerde clubs - Chelsea, Manchester United en Bayern München worden genoemd - zullen minstens honderd miljoen euro moeten betalen voor de Belg. Met dat geld mag Koeman de markt op. 

Update 15/6 11u18: Ook Ajax is bijna akkoord over de transfer van Davy Klaassen. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De Amsterdamse club verwacht snel definitieve overeenstemming te bereiken met Everton. Het gaat 'volgens de club de goede kant op', aldus de ochtendkrant. Eerder bereikte de middenvelder zelf volgens de Liverpool Echo al een akkoord met de club van Romelu Lukaku en Kevin Mirallas.