Wilmots komt zwaar in de problemen na pijnlijke blamage

Wilmots komt zwaar in de problemen na pijnlijke blamage

10-06-2017 22:00
3

In de kwalificatiecampagne voor de Afrika Cup heeft Marc Wilmots een valse start genomen. Zijn Ivoorkust verloor meteen in eigen huis van Guinee.

Wilmots lag al onder vuur in Ivoorkust, want een week geleden verloor dat land al met liefst 5-0 van Nederland. Dat was maar een vriendschappelijke match, tegen Guinee ging het om de knikkers. Het liep echter opnieuw mis.

Seydou Doumbia (eigendom van AS Roma, dit seizoen bij Basel) zorgde dan wel voor veel hoop na zijn vroege 1-0, maar Guinee kwam op het halfuur langszij via Diallo (Bastia). Opnieuw Doumbia hielp Ivoorkust aan een nieuwe voorsprong op het uur, maar daarna ging het in sneltempo mis. Kamano (Bordeaux) en Keita (RB Leipzig) maakten er zowaar 2-3 van. Een klap waarvan Ivoorkust zich in de laatste tien minuten niet meer van kon herstellen.

Met nog vijf wedstrijden te gaan is er nog helemaal niets verloren voor Ivoorkust, dat wel de groep moet winnen om zeker te zijn van de Afrika Cup. Naast Ivoorkust en Guinee zitten ook de Centraal-Afrikaanse Republiek en Rwanda nog in de groep.