'Anderlecht wacht niet op nieuwe trainer en verhoogt zijn bod'

'Anderlecht wacht niet op nieuwe trainer en verhoogt zijn bod'

14-06-2017 11:35
5

Het vertrek van Ivan Leko bij STVV brengt heel wat teweeg in het Belgische voetballandschap. Niet alleen heeft Club Brugge een nieuwe coach en zit STVV zonder. Maar ook Anderlecht krijgt nu te maken met gevolgen.

De Brusselaars tonen al een tijdje interesse in STVV-middenvelder Pieter Gerkens en willen hem maar al graag snel voorstellen. Volgens Het Belang van Limburg zal Anderlecht echter nog even moeten afwachten. Door het vertrek van Leko wil men bij STVV nog niet meteen praten over een vertrek van Gerkens.

"Dat dossier komt even on hold. We hebben nu andere katten te geselen", reageerde Philippe Bormans. Een streep door de rekening van René Weiler, die een grote fan is van de middenvelder. Anderlecht leek nochtans een stapje dichter te zijn bij de komst van Gerkens, zo haakte KV Oostende namelijk af. Nu STVV echter nog niet wil verkopen moet men bij RSCA vrezen dat er alsnog concurrentie komt.

Update 12/06 12.35: Bij STVV wil men Gerkens zeker niet voor een spotprijs laten gaan. De club wil de jackpot vangen voor de middenvelder. "Het klopt dat er een bod is gedaan, maar dat bod is door ons als onvoldoende beoordeeld", zegt Philippe Bormans aan TV Limburg. "We wachten dus op een nieuw bod. Ik denk dat Pieter nu op vakantie is en dat hij best wat rust neemt. Hij laat dit best over aan zijn zaakwaarnemer", klinkt het.

Update 14/06 om 11.35: Volgens Het Belang van Limburg wil René Weiler er Gerkens absoluut bij. Anderlecht heeft volgens die bron geen zin om te wachten op nieuwe STVV-trainer en verhoogde al zijn bod op de speler. Naast een transfersom wil Anderlecht ook enkele overbodige spelers in de deal betrekken. STVV bedankte al voor Sowah en Doumbia, maar in totaal laat Anderlecht veertien spelers gaan. STVV heeft dus keuze.