OFFICIEEL: Speler verkiest Cercle Brugge boven Club Brugge

OFFICIEEL: Speler verkiest Cercle Brugge boven Club Brugge

19-06-2017 17:55
3

Nu Club Brugge een nieuwe trainer heeft kan het ook volop werken aan de kern voor volgend seizoen. In doel is Ethan Horvath een zekerheid, maar wie met hem moet concurreren nog niet. Club Brugge denkt aan enkele verrassende opties.

Het ziet er niet naar uit dat Ludovic Butelle zich zal neerleggen bij een rol als tweede keeper. Hij lijkt dus te gaan vertrekken, net zoals Sébastien Bruzzese. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De uitgeleende doelman zou alvast naar KV Kortrijk kunnen vertrekken.

Omdat Club twee doelmannen ziet vertrekken, zoekt het ook naar één of twee vervangers. Om de nieuwe tweede doelman te worden denken de Bruggelingen aan Guillaume Hubert van Standard. Gesprekken zouden al gaande zijn, maar de vraagprijs van de Rouches ligt nog iets te hoog. Club Brugge toonde in het verleden al interesse, tot een akkoord kwam het toen ook niet. Hubert zou echter graag willen vertrekken bij Standard.

Naast Hubert denkt Club nog aan een andere derde doelman. Opvallend genoeg denkt Club hiervoor aan de 23-jarige Miguel Van Damme. De doelman van Cercle Brugge is pas hersteld van leukemie en heeft al meer dan een jaar niet meer gevoetbald. Toch krijgt hij mogelijk een kans (als derde doelman) bij Club. Hij heeft zijn medische testen al afgelegd en kan door zijn aflopend contract gratis overgenomen worden.

Update 12/06 om 10:15: Volgens Het Laatste Nieuws is Hubert overbodig bij Standard. Club Brugge wil hem graag overnemen, maar vangt voorlopig bot. Volgens de krant gooide Standard al twee aanbiedingen van Blauw-Zwart de vuilbak in.

Update 16/06 om 20:00: Het Laatste Nieuws meldt dat Miguel Van Damme niet van plan is om naar Club Brugge te verhuizen. De doelman zou het bod van de Bruggelingen hebben afgewezen. Hij kiest voor een langer verblijf en contractverlenging bij Cercle Brugge.

Update 19/06 om 17:55: Zoals verwacht heeft Van Damme zijn contract verlengd bij Cercle Brugge.  ISM International Sport Management laat weten dat de doelman twee jaar langer blijft bij de groen-zwarte kant van het Jan Breydelstadion.