OFFICIEEL: Zulte Waregem heeft eindelijk langverwachte transfer beet

OFFICIEEL: Zulte Waregem heeft eindelijk langverwachte transfer beet

14-06-2017 16:42
1

Nill De Pauw lijkt zijn keuze gemaakt te hebben. De middenvelder wil en mag weg bij En Avant Guingamp en kon op interesse rekenen van verschillende clubs uit de Jupiler Pro League. Zulte Waregem lijkt het pleit te winnen.

Essevee heeft volgens Het Laatste Nieuws een mondeling akkoord met De Pauw zelf. De ex-speler van Lokeren kon zich in twee seizoenen Frankrijk niet helemaal doorzetten en wil zijn carrière terug op de rails krijgen in eigen land.

De 27-jarige De Pauw kon ook naar Kortrijk en Sint-Truiden VV, maar Zulte Waregem speelde het kortste op de bal en heeft sportief meer ambities. Er ligt een contract klaar voor drie seizoenen aan de Gaverbeek, maar voorlopig vinden Zulte Waregem en Guingamp geen akkoord over de transfersom.

Update 10/06 om 10:20u: De kans is zeer groot dat De Pauw binnenkort voor Zulte Waregem speelt. Eerder had Essevee al een akkoord met de speler, nu is er volgens Het Laatste Nieuws ook een akkoord met zijn huidige werkgever, Guingamp. Volgende week legt de flankaanvaller aan de Gaverbeek zijn medische testen af. Zijn die goed, dan staat niets een overgang nog in de weg. 

Update 13/06 om 08:25: Het was de bedoeling dat Zulte Waregem De Pauw maandag had voorgesteld aan het grote publiek als nieuwste aanwinst. Dat gebeurde niet. Pieter-Jan Calcoen van Het Laatste Nieuws weet waarom het niet gebeurde. Er ging iets mis met het papierwerk tussen Essevee en En Avant Guingamp. Bij Zulte Waregem vrezen ze alvast niet, de transfer komt eraan.

Update14/06 om 16.42 uur: Het heeft lang geduurd, maar Zulte Waregem heeft dan toch beet. De Pauw werd woensdagmiddag officieel voorgesteld als de nieuwe aanwinst. Hij zette zijn handtekening onder een driejarig contract.