'Anderlecht wil twee spelers inzetten als pasmunt voor Gerkens'

'Anderlecht wil twee spelers inzetten als pasmunt voor Gerkens'

08-06-2017 09:05
1

Het is Anderlecht menens om Pieter Gerkens naar Brussel te halen. De middenvelder was één van de absolute uitblinkers bij Sint-Truiden VV. De Kanaries willen echter boter bij de vis en plakten een som van twee miljoen euro op het hoofd van Gerkens. Anderlecht wil die prijs drukken door spelers in te zetten.

Het Belang van Limburg meldt dat Anderlecht Idrissa Doumbia wil betrekken in de deal. De 19-jarige Ivoriaanse middenvelder staat te boek als een groot talent, maar de concurrentie op het Brussels middenveld is groot. Doumbia kon zich afgelopen seizoen dan ook niet doorzetten, mogelijk kan hij op huurbasis speelminuten vergaren bij STVV.

Daarnaast wordt ook de naam van Emmanuel Sowah genoemd. De rechtsachter kreeg het voorbije seizoen enkele keren zijn kans en liet toen mooie dingen zien, maar Anderlecht heeft met Appiah en Najar twee stevige concurrenten in huis. Bovendien is Clinton Mata op weg naar het Astridpark. De 19-jarige Sowah zou bij STVV het vertrek van Mamadoy Bagayoko moeten opvangen.