Izquierdo debuteert met gelijkspel tegen Spanje, Italië viert tegen Uruguay

07-06-2017 23:30

José Izquierdo mag zich officieel Colombiaans international noemen. De winger van Club Brugge kreeg bij zijn eerste selectie van bondscoach José Pékerman meteen speelminuten in de oefenwedstrijd tegen Spanje. Joske viel vijf minuten voor tijd voor Juventus-middenvelder Juan Cuardrado toen de 2-2 eindstand al op het scorebord stond.

Spanje leek in Murcia af te koersen op de eerste nederlaag onder bondsoach Julen Lopetegui, maar Alvaro Morata redde in de slotfase de Spaanse meubelen met een rake kopbal. In de eerste helft was Spanje nog op voorsprong gekomen door een doelpunt van David Silva.

Colombia, met Ajacied Davinson Sánchez en James Rodriguez in de basis, was tussen de Spaanse goals door trefzeker via Edwin Cardona en Radamel Falcao. El Tigre maakte zijn 26ste doelpunt voor Colombia en is nu all-time topscorer van zijn land. James Rodriguez blonk uit en werd onder luid applaus gewisseld

Italië - Uruguay I
talië was in Nice een maatje te groot voor Uruguay. De ploeg van bondscoach Giampiero Ventura won met 3-0 door doelpunten van Jose Maria Gimenez (eigen goal), Eder en Daniele de Rossi (penalty). Bij Uruguay ontbrak Luis Suarez.