Heeft Standard dan toch beet? Hij wordt de nieuwe trainer

Heeft Standard dan toch beet? "Hij wordt de nieuwe trainer"

11-06-2017 13:34
3

Het leek in kannen en kruiken, enkel de handtekening moest nog gezet worden. Standard Luik zou één der komende dagen Rémi Garde voorstellen als nieuwe hoofdcoach en opvolger van Aleksandar Jankovic. Dat feestje zou dan blijkbaar toch niet doorgaan.

Dat is alvast wat La Dernière Heure beweert op woensdag. De Waalse krant heeft uit interne bronnen vernomen dat Garde Standard in extremis zijn rug toekeert. Dat is verrassend, want de Franse trainer was dinsdag nog in Luik om de accommodaties te bezoeken. Volgens LDH lag er aan de boorden van de Maas een contract voor twee seizoenen klaar.

Het lijkt nu echter onwaarschijnlijk dat Garde dat document zal ondertekenen. Dat zou een flinke streep door de rekening zijn voor de Rouches. Het voorbije seizoen verliep dramatisch voor hen, waarop besloten werd om afscheid te nemen van Jankovic. Onder meer Gabriel Heinze en Felice Mazzu werden genoemd, maar Garde lag in polepositie. Daar heeft hij naar alle waarschijnlijkheid nu dus zelf anders over beslist.

Update 11/06 13.34 uur: Standard lijkt dan toch zijn trainer gevonden te hebben. Waldemar Kita, de voorzitter van FC Nantes, vertelt in de Franse pers dat Garde naar Standard trekt. "Rémi Garde? Hij gaat blijkbaar naar Standard", klonk het. De Franse ploeg zoekt een opvolger voor Sergio Conceiçao, die naar FC Porto trekt. Garde werd genoemd, maar hij trekt blijkbaar dan toch naar Standard.