Nieuwe basisklant bij Duivels? Staf en ploegmaats hebben me gefeliciteerd

Nieuwe basisklant bij Duivels? "Staf en ploegmaats hebben me gefeliciteerd"

07-06-2017 18:05
1

45 minuten mocht Youri Tielemans meespelen tegen Tsjechië, maar de jongeling liet meteen zien waar zijn meerwaarde ligt. Het Anderlecht-product voetbalde vaak verticaal en toonde zich bovendien behoorlijk zuiver in de passing. Dat leverde hem complimenten op.

Tielemans kreeg van Roberto Martinez een basisplek in de oefenpot. Dat vertrouwen beschaamde hij niet. "Ik voelde me goed en ik denk ook dat ik goed gespeeld heb. De staf en de ploegmaats hebben me maandag gefeliciteerd", aldus de kersverse AS Monaco-aanwinst in een gesprek met Sporza. Of Tielemans ook vrijdag, wanneer België in Estland op zoek gaat naar drie punten in de WK-voorronde, is een vraagteken. Axel Witsel keerde namelijk terug uit China.

Wat in het voordeel van Tielemans pleit, is dat de wisselwerking met Kevin De Bruyne en Radja Nainggolan goed verliep. "We proberen op elke training automatismen te creëren. Kevin en Radja hebben ook graag de bal, dat maakt het zeker makkelijker. "Iedereen leunt aan bij de basisploeg. Natuurlijk geldt dat voor de ene speler meer dan voor de andere. Er zijn vaste waarden en dat is normaal. Sommige spelers kunnen het verschil maken en zij krijgen de voorkeur. Ik kom er een beetje tussen: het is aan mij om het te tonen op training en in de wedstrijden waarin ik minuten krijg", besluit hij.