Anderlecht kreeg njet van tweede Dendoncker: Hij amuseerde zich in Brugge

Anderlecht kreeg njet van tweede Dendoncker: "Hij amuseerde zich in Brugge"

07-06-2017 17:28
2

Leander Dendoncker ontplofte dit seizoen helemaal bij RSC Anderlecht. De middenvelder presteerde bijzonder constant, wat nu resulteert in interesse van heel wat buitenlandse clubs. Misschien overkomt het zijn broertje ook wel ooit ... Weliswaar bij Club Brugge.

Leander heeft zichzelf inmiddels al een naam bij mekaar gevoetbald, maar ook kleine broer Lars Dendoncker is dat van plan. Daaraan bouwt hij bij de aartsrivaal. Nochtans had het anders kunnen lopen, vertelt vader Dirk in Humo. "Anderlecht is nog achter Lars aangegaan, maar hij amuseerde zich in Brugge. "Ik blijf", zei hij. Lars had aanvankelijk andere hobby's. Voetbal was niet zijn passie, hij bouwde liever kampen met zijn vrienden", herinnert de papa zich.

Dat duurde echter niet al te lang. "Bij de U8 van Club Brugge is dat veranderd", vervolgt Dendoncker senior. "Tijdens een evaluatiegesprek in de loges van Club Brugge zei de trainer: "Kijk eens, Lars", terwijl hij naar het eerste plein wees, "ik geloof dat jij dat kunt halen". Toen heeft hij een klik gemaakt. Hij is er nu maniakaal mee bezig." Onlangs ondertekende Lars Dendoncker nog zijn eerste profcontract bij Blauw-Zwart.