Witsel heeft geen schrik dat hij basisplaats zal verliezen: Werk harder dan ooit

Witsel heeft geen schrik dat hij basisplaats zal verliezen: "Werk harder dan ooit"

07-06-2017 16:45
1

Axel Witsel maakte afgelopen winter een controversiële overstap naar China. De middenvelder verliet het Zenit Sint-Petersburg en koos voor het geld bij Tianjin Quanjian. De 28-jarige Witsel denkt niet dat het mindere niveau van de Chinese Super League ervoor zal zorgen dat hij zijn basisplaats bij de Rode Duivels zal verliezen.

"Ik moet gewoon mijn niveau aanhouden en me tonen op training bij de Duivels", verklaarde Witsel tegenover Het Laatste Nieuws. "China is Europa niet qua niveau, daar moeten we eerlijk in zijn, maar ik werk er samen met de fysiektrainer harder dan ooit."

Bij zijn nieuwe club speelt hij hoger op het middenveld dan vroeger bij Zenit, maar dat wil niet zeggen dat hij daar bij de Rode Duivels ook zal spelen. "Ik ben bij de nationale ploeg de laatste tijd altijd een verdedigende middenvelder geweest. Ik voel mij bij de Duivels een nummer zes, en dat blijft zo."

Tielemans
Ondertussen klopt Youri Tielemans steeds harder op de deur bij de Rode Duivels. De jonge middenvelder lijkt een optie, maar Witsel baart zich geen zorgen. "Ik heb Youri altijd al geapprecieerd, en hij is inderdaad heel goed. Maar de concurrentie bij de nationale ploeg is al langer enorm groot en ik maak me er dan ook geen zorgen over."