'Club Brugge heeft beet: Colombiaanse opvolger Izquierdo tekent volgende week'

'Club Brugge heeft beet: Colombiaanse opvolger Izquierdo tekent volgende week'

07-06-2017 07:00
3

Club Brugge staat op het punt zijn vijfde transfer af te ronden. Blauw-Zwart zal deze zomer afscheid nemen van José Izquierdo en zocht dus een opvolger. Dat deed het in Colombia, waar het Luis Fernando Sinisterra vond. De flankaanvaller tekent volgende week in Jan Breydel, als hij zijn 18e verjaardag gevierd heef.

Club Brugge blijft dus op de Colombiaanse markt speuren. Sinisterra komt op dit moment uit voor Once Caldas, dezelfde club als Izquierdo destijds. Volgens Het Nieuwsblad is de deal zo goed als rond, volgende week volgen de handtekeningen. De jonge Colombiaan kan als EU-burger niet voor zijn 18e een contract ondertekenen.

Na Helibelton Palacios en German Mera (die deze zomer overkomt) wordt Sinisterra de derde Colombiaan in de Brugse kern volgende seizoen. Izquierdo gaat vertrekken en geniet heel wat interesse. Sinisterra speelde bij zijn club dit seizoen zeventien wedstrijden, waarin hij maar één keer kon scoren. Er is nog wat slijpwerk aan de ruwe diamant, maar op termijn moet hij zijn landgenoot doen vergeten. Die heeft overigens - net als Mera - dezelfde makelaar als de aanwinst.