VP’s Elftal van het Jaar: deze elf spelen volgens jullie alle pannen van het dak

VP’s Elftal van het Jaar: deze elf spelen volgens jullie alle pannen van het dak

07-06-2017 11:00
2

Als je vrij spel hebt om van alle spelers uit de Jupiler Pro League het beste elftal samen te stellen, welk team zou je dan idealiter krijgen? Die vraag stelde VoetbalPrimeur.be jullie de voorbije dagen. Via de polls konden jullie per positie de meest waardevolle voetballer selecteren. Vandaag, woensdag, brengen we het resultaat: VP’s Elftal van het Jaar.

In doel had de meerderheid van de lezers vertrouwen in Colin Coosemans. Mooi voor de man van KV Mechelen, die als enige niet-G5-lid een plekje weet te verwerven in ons elftal. Hij troefde Mathew Ryan (KRC Genk) bijzonder nipt af. Voor hem staat een duo kleerkasten: met Kara Mbodji (RSC Anderlecht) en Omar Colley (Genk) hoef je qua duelkracht geen problemen te verwachten. In de lucht is die tandem quasi onklopbaar.

Op de rechterkant mag Timothy Castagne de twee Afrikanen bijstaan. De Genkenaar werkte een puik seizoen af, waarin hij zowel offensief als defensief indruk maakte. Stilaan klopt hij op de deur van de Rode Duivels. Aan de linkerzijde vinden we opnieuw iemand van paars-wit terug. Ivan Obradovic teert voornamelijk op zijn zuivere techniek en haarfijne voorzetten. De manier waarop hij is teruggekomen na zijn zware letsel, dwingt respect af.

Offensieve weelde
De driehoek op het middenveld wordt gevormd door drie uitblinkers van verschillende topclubs. De meest verdedigende pion in ons elftal is Leander Dendoncker (Anderlecht). Hij brak het voorbije seizoen helemaal door. Aan zijn zijde draaft de immer zwoegende Ruud Vormer (Club Brugge). Zij werken in de schaduw van de spelmaker: Alejandro Pozuelo, die ook al de VP Award 2017 werd uitgereikt.

Offensief zwaait Anderlecht de plak. Op rechts moet Alexandru Chipciu voor diepgang en efficiëntie zoeken. Bovendien deinst de Roemeen niet terug om mee te verdedigen. Een gebrek aan inzet kan je Lukasz Teodorczyk evenmin verwijten. Als de Gouden Stier er dan ook nog eens meer dan twintig in het mandje legt, heeft niemand te klagen. Zij worden geflankeerd door José Izquierdo. De Bruggeling kende geen superseizoen vanwege blessures, maar steekt er als hij fit is simpelweg bovenuit in de Jupiler Pro League.