OFFICIEEL: AC Milan pakt uit, Zwitserse international komt over uit Duitsland

OFFICIEEL: AC Milan pakt uit, Zwitserse international komt over uit Duitsland

08-06-2017 19:00

Duitse media weten het zeker: VfL Wolfsburg-back Ricardo Rodriguez verkast naar AC Milan. De gevallen grootmacht uit de Serie A betaalt zo'n achtttien miljoen euro voor de Zwitserse vrijetrappenspecialist. 

Er wordt al maanden gespeculeerd over een transfer van de 24-jarige Rodriguez, die sinds 2012 voor Wolfsburg speelt. Kicker weet dat de international zich woensdag meldt in Milaan, medisch gekeurd wordt en vervolgens een vierjarig contract signeert bij de Italiaanse club. 

Bij Wolfsburg was het dit seizoen strijden tegen de degradatie. Andries Jonker heeft de leiding bij Die Wölfe, die ternauwernood degradatie uit de Bundesliga wisten te voorkomen. Eind mei legde Jonker zijn eerste aanwinst voor komend seizoen vast. De Amerikaan Anthony Brooks kwam voor zo'n twintig miljoen euro over van Hertha BSC. 

Milan roert zich ondertussen ook aardig op de transfermarkt. De club contracteerde afgelopen week ook al Franck Kessie (Atalanta Bergamo) en Matteo Musacchio (Villarreal). 

Update 8/6 19u00: AC Milan heeft de komst van Ricardo Rodriguez officieel gemaakt. De Zwitser komt voor achttien miljoen euro over van VfL Wolfsburg, de club van trainer Andries Jonker. Donderdag arriveerde de linksback in Milaan om de medische keuring af te leggen. Rodriguez is de derde zomeraankoop na Franck Kessié (Atalanta Bergamo) en Mateo Musacchio (Villarreal)