Rode Duivels zijn enorm geschrokken: ''Dat heeft ons allemaal geraakt''

Rode Duivels zijn enorm geschrokken: ''Dat heeft ons allemaal geraakt''

06-06-2017 10:12

De Rode Duivels waren maandagavond met 2-1 te sterk voor Tsjechië. Onze mannen moesten het wel doen zonder Eden Hazard, die zich zondag zwaar blesseerde op training. Zijn ploegmaats schrokken flink tijdens de training.

Thibaut Courtois zag het gebeuren. ''Hij wou de bal terugpassen en hij bleef wat steken in het gras. En zijn enkel zat onder zijn voet, maar hij hoopte dat het een verstuiking was'', zo liet de doelman weten aan Het Laatste Nieuws. Het verdict van de scan was echter een stuk erger. Hazard is naar verwachting circa drie maanden out met een enkelbreuk. De operatie is alvast goed verlopen, zo deelde Hazard alvast mee vanaf zijn ziekenhuisbed.

Kevin De Bruyne denkt dat de staat van het veld met het voorval te maken heeft gehad. ''Die bal kwam aan en hij was denk ik een beetje aan het wachten. Het veld is zo droog. Je ziet gewoon dat hij een verkeerde beweging maakt met zijn lichaam. En ja, hij glijdt gewoon uit'', beschrijft De Bruyne. 

Ook doelpuntenmaker Michy Batshuayi zoekt de oorzaak bij de grasmat. ''Hij wou een kapbeweging à la Eden Hazard doen en jammer genoeg was het veld slecht en gleed hij weg'', beschrijft Hazard's collega van Chelsea. ''Dat heeft ons allemaal geraakt. We steunen hem allemaal. Eden is een jongen waar iedereen dol op is. We gaan vrijdag voor hem winnen'', kijkt hij positief vooruit naar de WK-kwalificatiematch tegen Estland.