Marc Wilmots volgt de Rode Duivels niet meer: Dat is een afgesloten hoofdstuk

Marc Wilmots volgt de Rode Duivels niet meer: "Dat is een afgesloten hoofdstuk"

05-06-2017 22:00
1

Marc Wilmots ging zondagavond met Ivoorkust zwaar onderuit tegen Nederland (5-0) en kreeg daarvoor opnieuw een pak kritiek. Sporza kreeg de voormalige bondscoach van de Rode Duivels te pakken voor een interview. Wilmots beweerde daarin dat hij de prestaties van de Belgische nationale ploeg niet meer volgt.

Een pak Belgische journalisten waren afgezakt naar de persconferentie van Wilmots in Nederland. "Of ik de Rode Duivels nog volg? "Neen. Ik ben hier om te praten over Ivoorkust. De Rode Duivels zijn een afgesloten hoofdstuk. Het is gedaan. Dank u."

Zijn eerste wedstrijd met Ivoorkust liep echter af op een sisser. "Ik heb nog geen resultaat gezien van mijn werk vandaag. Maar we gaan door. Ik werk met veel jonge spelers, vandaag speelden er vier jongens die er voor het eerst bij waren."

"Ik moet hier een nieuwe ploeg op poten zetten. Ik heb geen keuze, het is zo. Hier is nooit echt gedacht aan de toekomst. Er is niet gewerkt aan de overdracht van de oude naar de nieuwe generatie. Nu is het plots aan die jonge jongens."