Robben denkt zoals veel Belgisch fans: Ik vind het een beetje irritant

Robben denkt zoals veel Belgisch fans: "Ik vind het een beetje irritant"

05-06-2017 17:59
1

België - Tsjechië van maandag wordt dan toch een officiële wedstrijd. Eerst was er sprake dat er tijdens de oefeninterland te veel gewisseld ging worden, iets wat vele fans niet aangenaam vinden. Ook heel wat voetballers zijn geen voorstanders van veel veel vervangingen. Arjen Robben is er zo een van. 

Robben ergerde zich aan de vele wissels tijdens Nederland-Ivoorkust (5-0). De aanvaller van Bayern München vindt dat daar een regel voor moet komen. Tijdens oefenduels mag er zes keer gewisseld worden, in officiële wedstrijden drie.

"Ik vind het een beetje irritant moet ik zeggen", zegt Robben tegen FOX Sports. "In de tweede helft wordt er honderdduizend keer gewisseld. Dan gaat het tempo uit de wedstrijd. Daar moeten ze ook een regel voor verzinnen. Dat er in de zestigste minuut een moment is om te wisselen en een kwartier voor tijd, maar niet meer. Nu is het weer een en dan weer een."

Toen Nederland in de eerste helft een penalty kreeg, was Robben resoluut en eiste hij het buitenkansje op. Vincent Janssen versierde de penalty en wilde hem ook wel nemen. "Het is sowieso geen speeltuin. We zijn hier met professioneel voetbal bezig. Je denkt in het belang van het team. We moeten er ook niet iets bijzonders van maken. Misschien neemt hij hem de volgende keer", aldus Robben.