'Nederlander staat voor lucratief en verrassend avontuur na verzoek Mancini'

'Nederlander staat voor lucratief en verrassend avontuur na verzoek Mancini'

05-06-2017 15:19

Wesley Sneijder staat mogelijk voor een transfer naar Rusland. Zenit Sint-Petersburg zou hem op de korrel hebben als opvolger van clubicoon Danny.

Zenit maakte maandag bekend dat Danny de club na negen jaar verlaat en dus is de zoektocht naar een vervanger begonnen. Eén van de spelers die worden genoemd is Sneijder. De bijna 33-jarige spelmaker van Galatasaray lijkt in de zomer open te staan voor een nieuwe club.

Een transfer naar de Verenigde Staten lijkt het meest voor de hand te liggen, maar door de interesse van Zenit is ook Rusland een optie. Roberto Mancini, de nieuwe trainer van de topclub uit Sint-Petersburg, heeft volgens Marmara Gazetesi uit Turkije en MatchTV uit Rusland de directie verzocht om de onderhandelingen met Galatasaray te openen.

Sneijder bereidt zich deze week voor op de WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Luxemburg. Hij kan zich vrijdag, op zijn 33ste verjaardag, kronen tot recordinternational van Oranje. Afgelopen seizoen was hij goed voor vijf goals en zeventien assists namens Galatasaray.