Eriksen schrikt: Ik heb mijn vingers gekruist. Het is echt niet grappig

Eriksen schrikt: "Ik heb mijn vingers gekruist. Het is echt niet grappig"

05-06-2017 11:03

Christian Eriksen is geschrokken van de recente aanslagen in Londen. De middenvelder van Tottenham Hotspur is woonachtig in de hoofdstad van Engeland, maar is nu bij de nationale ploeg. Zijn vriendin zit echter wél vlakbij de plek waar IS zaterdagavond toesloeg.

"Ik heb mijn vingers gekruist. Het is echt niet grappig", zegt Eriksen, speler van Tottenham Hotspur, in gesprek met het Deense TV2. "Omdat m'n vriendin daar is, hou ik me er heel erg mee bezig. Natuurlijk, je moet niet meer niet naar de plekken gaan waar het gebeurt, want het gebeurt toch. Maar het is vreselijk wat er gaande is."

Vervolgens komt Eriksen terug op zijn eigen woorden. "Het gebeurt… Het is eigenlijk iets dat je iemand niet wilt horen zeggen." Zaterdagnacht reed een bestelauto in op voetgangers op de London Bridge. Daarna vond een steekpartij plaats bij Borough Market. Bij de aanslagen vielen zeven doden en nog eens 48 gewonden, waarvan enkelen zwaargewond.

Ondertussen gaat het leven door voor Eriksen. Dinsdag speelt hij met Denemarken een oefeninterland tegen Duitsland. Vier dagen later staat de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan op het programma.