'Verschillende clubs willen Dendoncker met recordsom naar Premier League halen'

'Verschillende clubs willen Dendoncker met recordsom naar Premier League halen'

05-06-2017 08:45
14

Leander Dendoncker was dit seizoen onmisbaar op het middenveld van Anderlecht. De landskampioen wil zijn sterkhouder dan ook graag nog een jaar in België houden, maar die kans lijkt steeds kleiner te worden. Vooral vanuit de Premier League wordt stevig aan zijn mouw getrokken.

Door het vertrek van Youri Tielemans wil manager Herman Van Holsbeeck Dendoncker absoluut niet laten vertrekken. Maar de Rode Duivel voelt zich klaar voor een volgende stap en stuurt zelf aan op een vertrek. Om potentiële kopers af te schrikken wil RSCA de middenvelder enkel voor een monsterbedrag laten gaan. Dat bedrag zou rond de dertig miljoen euro schommelen, waardoor hij meer moet kosten dan Tielemans.

Maar in de Premier League vertonen enkele clubs interesse in het paars-witte goudhaantje. Everton informeerde al eerder naar Dendoncker en lijkt volgens SkySports over de beste papieren te beschikken. Maar volgens Tribal Football wil nu ook Chelsea ver gaan om te Dendoncker naar Londen te halen. Door de lucratieve tv-deals in de Premier League zijn de meeste clubs in staat om ver te gaan voor de Rode Duivel.