Desastreus debuut voor Wilmots, Ivoorkust met forfaitcijfers onderuit tegen Oranje

Desastreus debuut voor Wilmots, Ivoorkust met forfaitcijfers onderuit tegen Oranje

Gepubliceerd: zondag 4 juni 2017 om 21:20zo 04-06-2017 om 21:20

Marc Wilmots beleefde een debuut om snel te vergeten met Ivoorkust. De oefenwedstrijd in De Kuip werd met liefst 5-0 gewonnen door Oranje.

Ivoorkust, onder leiding van de ex-bondscoach van de Rode Duivels, begon aardig in Rotterdam. Het Nederlands elftal kwam in de openingsfase niet aan goed voetbal toe. De 1-0 kwam dan ook ietwat onverwacht. Uit een corner van Memphis Depay kopte Veltman geheel vrijstaand binnen. Voor de Ajax-verdediger was het zijn eerste goal namens het nationale elftal. 

Robben maakte er vanaf de stip 2-0 van. De goalie van Ivoorkust haalde Janssen neer en de scheidsrechter van dienst kon niet anders dan een penalty toekennen. Nog voor de pauze viel ook de 3-0. Robben gaf vanaf rechts voor, Veltman tikte bij de tweede paal knap binnen met links. 

Oranje had de smaak te pakken en bleef na de pauze domineren. Het leidde tot diverse prima kansen. Janssen kreeg het voor elkaar om een gigantische kans te missen en een poging van Memphis verdween via de keeper en de lat naast. In de 69e minuut was het alsnog raak. Op aangeven van Janssen tikte Klaassen van dichtbij binnen. Daarna was het de beurt aan de Tottenham-spits zelf. Hij kon een gekeerd schot van invaller Georgino Wijnaldum simpel binnentikken. 

Het slotakkoord werd door assistent-bondscoach Fred Grim vooral gebruikt om diverse spelers te laten invallen. Onder meer Wesley Sneijder kwam in het elftal. De spelmaker heeft nu 130 interlands op zijn naam staan. Daarmee is Sneijder op gelijke hoogte gekomen met recordinternational Edwin van der Sar.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws