Genk-verdediger moet Lukaku in bedwang houden: 'Gebaseerd op videobeelden'

Genk-verdediger moet Lukaku in bedwang houden: 'Gebaseerd op videobeelden'

Gepubliceerd: zondag 4 juni 2017 om 19:25zo 04-06-2017 om 19:25

In de Tsjechische selectie zit één speler met een Belgische link. Jakub Brabec staat maandagavond hoogstwaarschijnlijk in de basisploeg van trainer Karel Jarolim. De verdediger van KRC Genk zal moeten proberen Romelu Lukaku het scoren te beletten.

De 24-jarige Brabec maakte vorige zomer de overstap van Sparta Praag naar de Limburgse club. Afgelopen seizoen startte hij het merendeel van de wedstrijden in de basis. Ook maandagavond wordt hij aan de aftrap verwacht. "België heeft één van de beste teams ter wereld, maar we zijn gemotiveerd en willen het hen moeilijk maken. We baseren ons op videobeelden van ploegen die België al geklopt hebben", verklaarde Brabec tegenover Het Laatste Nieuws.

"Lukaku, Mertens, Hazard, dat zijn allemaal topaanvallers. Het wordt echt een uitdaging om tegen hen te spelen, ze hebben allemaal hun eigen sterke punten. Het is nu aan ons om te verhinderen dat ze hun specifieke kwaliteiten kunnen tonen. We hebben echter heel wat wedstrijden van hen bekeken en zijn goed voorbereid."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws