Perez 'moet megabonus betalen' en looft Zidane: 'Beste als speler en als coach'

Perez 'moet megabonus betalen' en looft Zidane: 'Beste als speler en als coach'

04-06-2017 15:23

De spelers van Real Madrid zitten er warmpjes bij nadat ze dit seizoen zowel de Primera Division als de Champions League wonnen. Iedere speler van de Koninklijke krijgt een bonus van liefst 1,5 miljoen euro, meldt Marca.

Real won zaterdag in Cardiff voor de twaalfde keer de Champions League door Juventus met 4-1 te verslaan. Voorzitter Florentino Perez had de selectie voorafgaand aan het seizoen de bonus van 1,5 miljoen beloofd als de landstitel en het miljoenenbal zou worden gewonnen. Vorig jaar leverde de eindzege in de Champions League nog 700.000 euro per speler op.

Perez baalt niet van de forse premie die hij dient uit te betalen. De preses stak na afloop van de finale de loftrompet over coach Zinedine Zidane. "Zidane kan bij Real Madrid blijven voor de rest van zijn leven", zei hij tegen Cadena Ser. "Iedere Real-fan is hem ontzettend dankbaar. Als speler bracht hij ons naar een hoger niveau in 2001, toen hij de beste ter wereld was."

"En nu is hij de beste trainer ter wereld", vervolgt Perez. "Hij is pas zeventien maanden onze trainer, maar hij heeft alles behaald dat mogelijk is."