KNAP! Zien om te geloven, fans stappen tijdens match veld op als eerbetoon

04-06-2017 14:00
2

Schitterende beelden uit Zwitserland. In de wedstrijd tegen FC St Gallen pakken de supporters van de thuisploeg uit met een schitterend eerbetoon voor hun voorzitter. Bernard Heusler, die na vijf succesvolle seizoenen afscheid neemt van de club.

In de 73ste minuut, bij een 2-1 voorsprong voor de thuisploeg kwamen enkele honderden supporters van Basel het veld opgelopen. Op een heel vreedzame manier liepen de fans met een gigantisch spandoek naar de dug-out. Op het spandoek stond een niet mis te verstane boodschap om hun voorzitter te bedanken: "Chapeau Barni". Heusler kon de actie van de supporters duidelijk smaken en liep vechtend tegen de tranen met een vlag van de club de supporters tegemoet. Na het intermezzo ging de wedstrijd gewoon verder.

De spelers waren duidelijk niet aangeslagen en konden in de slotfase via Doumbia en Janko zelfs nog twee scoren. Bernhard Heusler was meer dan vijf jaar actief als voorzitter. Tijdens zijn ambtstermijn kon Basel ieder seizoen de landstitel veroveren. Bij afloop was de voorzitter duidelijk geëmotioneerd. "Ik wist dat er iets zou gebeuren. Ze hadden me gevraagd na de rust naar dug-out te komen om een ​​beter zicht te hebben. Maar dit ik had ik niet verwacht. Ze zijn gewoon geweldig", klinkt het bij Tv-zender SRF.