Media maken diepe buiging voor Real en Ronaldo: 'Sprong in de eeuwigheid'

Media maken diepe buiging voor Real en Ronaldo: 'Sprong in de eeuwigheid'

04-06-2017 11:50

De internationale media zijn zondag lyrisch over de prestatie van Real Madrid, dat als eerste club ooit de Champions League-titel prolongeerde. Ook Cristiano Ronaldo wordt geprezen voor zijn aandeel.

Real Madrid versloeg Juventus zaterdag in de finale in Cardiff met 4-1. 'De meesters van het universum', kopt de Madrileense krant Marca. Ook ABC zag de Koninklijke een buitengewone prestatie leveren. 'Real Madrid zonder grenzen', kopt de krant. AS houdt het simpelweg op 'La Duodecima', wat zoveel betekent als de twaalfde.

In Italië is de stemming bedrukt. La Gazzetta dello Sport spreekt van de vloek van Juventus: 'Maledizione'. Daarmee doelt de roze sportkrant op het feit dat het al de zevende verloren Champions League-finale is voor de Oude Dame. 'Een nieuwe desillusie', schrijft ook de Corriere dello Sport, dat zich verbaast over de tweede helft. 'Wat een instorting'.

L'Équipe komt woorden tekort. 'Onwerkelijk Madrid', stelt de Franse krant. The Guardian heeft oog voor de ongekende prestatie van Ronaldo, die twee keer scoorde. 'Het eindigde, zoals zo vaak, met die bekende glimlach. Ronaldo zal de avond dat hij zijn 600e doelpunt maakte in zijn onwaarschijnlijke carrière niet vergeten'.

Het Duitse BILD gaat nog een stapje verder. 'Ronaldo heeft zijn vijfde Gouden Bal al binnen'. Ook in Portugal is uiteraard niets dan lof voor de superster. 'Een sprong naar de eeuwigheid', kopt A Bola.