Allegri vastbesloten: 'Niet het einde van een tijdperk, Buffon blijft de keeper'

Allegri vastbesloten: 'Niet het einde van een tijdperk, Buffon blijft de keeper'

04-06-2017 11:20

Massimiliano Allegri ziet de nederlaag van Juventus in de Champions League-finale tegen Real Madrid niet als het einde van het tijdperk. De trainer hoopt ook de komende jaren hoge ogen te gooien met de Oude Dame in Europa.

"In de dagen voor de finale werd gedaan alsof Juventus de grote favoriet was en Real bijna per toeval in de finale stond, maar dat was nooit het geval", zei Allegri na de 4-1 nederlaag in Cardiff tegen Italiaanse media. "Real heeft me niet verrast, Real heeft de mensen verrast die dachten dat Juventus wel even zou winnen."

Waar Juventus in Italië toonaangevend is, lukte het in de Champions League-finale opnieuw niet. Allegri is desondanks hoopvol. "Na een beetje rust zijn we weer volledig gemotiveerd. Het leven geeft je de mogelijkheid weer op te staan en opnieuw te proberen." Dat de formatie uit Turijn de nodige oudgedienden heeft, zegt de oefenmeester niet zoveel.

Zo leek het onder meer voor Gianluigi Buffon de laatste kans op Europees succes. "Dit is absoluut niet het einde van een tijdperk", reageert Allegri. "Gigi Buffon blijft de Juventus-keeper en Andrea Barzagli blijft deel uitmaken van de groep. Deze club weet waar het in moet grijpen om te verbeteren."