'We schrijven geschiedenis en zijn de grootste club ter wereld, dat bewijzen we'

'We schrijven geschiedenis en zijn de grootste club ter wereld, dat bewijzen we'

04-06-2017 09:36
2

Zinedine Zidane vindt dat Real Madrid zaterdagavond heeft bewezen de grootste club ter wereld te zijn. De trainer van de Koninklijke kon zijn geluk niet op na de 4-1 zege op Juventus in de Champions League-finale in Cardiff.

Real is de eerste club ooit die de Champions League-titel weet te prolongeren. "We hebben geschiedenis geschreven en zijn de grootste club ter wereld, dat bewijzen we iedere keer weer. Als je spelers van deze kwaliteit hebt, speel je voor de prijzen. Geweldig", aldus de 44-jarige Zidane, die dit seizoen ook kampioen van Spanje werd, tegen Spaanse media.

"Ik prijs me gelukkig dat ik onderdeel ben van deze grote club en dat ik deze ploeg mag leiden. Het was een spectaculair seizoen", stelt Zidane. "Dit is prachtig. Je ziet het misschien niet aan me, maar van binnen ben ik echt uitzinnig. Het is niet makkelijk om het kampioenschap en de Champions League te winnen, maar wij hebben dat bereikt met hard werken en enthousiasme."

Over zijn eigen aandeel blijft Zidane bescheiden. "Of ik nu de beste trainer ter wereld ben? Nee, zo zie ik mezelf niet."