OFFICIEEL: KV Kortrijk vindt versterking bij Zulte Waregem

OFFICIEEL: KV Kortrijk vindt versterking bij Zulte Waregem

09-06-2017 19:15

Zulte Waregem rekent volgend seizoen niet meer op Christophe Lepoint. De middenvelder kreeg te horen dat hij mag vertrekken. Ver lijkt hij niet te moeten verhuizen.

De 32-jarige middenvelder kan gewoon in West-Vlaanderen blijven. Het Nieuwsblad meldt dat KV Kortrijk interesse toont in de middenvelder van Zulte Waregem. Lepoint moet bij KV Kortrijk voor de nodige evaring gaan zorgen na het vertrek van Nebosja Pavlovic en Gertjan Demets. Hij tekende in september nog een nieuw contract tot medio 2018 bij Essevee, maar mag dus toch vertrekken.

Lepoint speelde bij 1860 München, Willem II, Gençlerbirligi, Tubeke, Moeskroen, AA Gent, Waasland-Beveren en Charlton Athletic. Dit seizoen speelde hij veertig wedstrijden voor Zulte Waregem. Daarin was hij goed voor twee doelpunten en één assist.

Update 06/06 om 08:35: KV Kortrijk denkt niet alleen aan Lepoint van Zulte Waregem. Ook Bryan Verboom is bij de Kerels in beeld. Dat meldt Pieter-Jan Calcoen van Het Laatste Nieuws. Zulte Waregem plukte destijds Verboom weg bij Anderlecht, in zijn eerste seizoenen had hij een basisplaats aan de Gaverbeek. Tegenwoordig is hij er overbodig. De afgelopen maanden verhuurde Essevee hem aan Roda JC. Daar werkte hij samen met Yannis Anastasiou, die is volgend seizoen trainer van KV Kortrijk.

Update 09/06 om 19.15 uur: KV Kortrijk heeft via de officiële kanalen de komst van Bryan Verboom aangekondigd. De linksachter wordt voor één seizoen gehuurd van Zulte Waregem. De Kortrijkzanen konden ook een aankoopoptie bedingen in het huurcontract. Enkele minuten later werd ook meteen de komst van Christophe Lepoint aangekondigd.