Ronaldo: 'We hebben weer een record, waar zou ik meer om kunnen vragen?'

Ronaldo: 'We hebben weer een record, waar zou ik meer om kunnen vragen?'

04-06-2017 07:10

Cristiano Ronaldo was zaterdagavond in de Champions League-finale tegen Juventus andermaal de grote man bij Real Madrid. De Portugese vedette scoorde twee keer tijdens de 4-1 zege in Cardiff.

"Het was een spectaculair einde van het seizoen, met de landstitel en de Champions League", zei Ronaldo na afloop in Spaanse media. "Het is heel bijzonder om geschiedenis te schrijven. We hebben weer een record, we zijn de eerste ploeg die de Champions League-titel met succes heeft verdedigd en ik ben de topscorer van het toernooi. Waar zou ik nog meer om kunnen vragen?"

Ronaldo is met twaalf treffers topscorer van de Champions League. In de Primera Division scoorde hij nog eens 25 keer. "Ik ga nu proberen om optimaal te genieten van dit unieke moment in mijn loopbaan. Dan ga ik me voorbereiden op de interlands met Portugal", aldus de 32-jarige sterspeler van de Koninklijke. "Een nieuwe Gouden Bal? We zullen zien."

Volgens Ronaldo mag Real coach Zinedine Zidane danken voor het succes. "Hij gaf een peptalk, hij gelooft enorm in ons", zei hij tegen Real Madrid TV. "Hij weet dat we heel goed zijn en dat hebben we ook laten zien. Het is ons doel om de volgende keer de Champions League weer te winnen."