OFFICIEEL: Zulte Waregem verliest middenvelder aan Fransen

OFFICIEEL: Zulte Waregem verliest middenvelder aan Fransen

12-06-2017 15:30

De kogel is door de kerk. Lukas Lerager verlaat na één seizoen Zulte Waregem en speelt volgend seizoen voor Bordeaux. De Fransen betalen naar verluidt 3,5 miljoen euro voor de Deen, meteen een record voor Essevee.

Zulte Waregem plukte de middenvelder vorig seizoen weg bij het bescheiden Viborg. Maar de Deen ontpopte zich al snel tot een absolute sterkhouder en was niet meer weg te denken in de basis bij Zulte Waregem. Die goede prestaties zijn ook Bordeaux niet ontgaan. Zulte en Bordeaux hebben volgens Het Nieuwsblad al een onderling een akkoord en ook Lerager heeft al een overeenkomst gesloten bij zijn nieuwe club.

De Franse club legt 3,5 miljoen euro op tafel voor de Deen. Daarmee is Lerager de duurste uitgaande transfer ooit voor het team van coach Francky Dury. Lerager moet enkel zijn medische testen nog doorstaan, maar die mogen normaliter geen problemen opleveren. Momenteel is de middenvelder met de Deense nationale ploeg nog actief en speelt hij zaterdag een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan. Daarna kan de transfer definitief afgerond worden.

Update 10/06 om 18.35: FC Girondins Bordeaux had zaterdag goed nieuws voor haar fans. Via Twitter kondigde het aan dat het een akkoord heeft met Zulte Waregem over de transfer van Lerager. De middenvelder moet nu nog enkel zijn medische testen afleggen en tekent dan in Frankrijk. Maandag wil Bordeaux hem voorstellen aan de buitenwereld.

Update 12/06 om 15:30: Lerager heeft de fysieke testen bij Bordeaux met glans doorstaan en tekende een contract tot 2021 bij de Fransen. Dat bevestigde Bordeaux maandag.