Nog een Rode Duivel staat open voor China: ''Dan zal ik dat zeker bekijken''

Nog een Rode Duivel staat open voor China: ''Dan zal ik dat zeker bekijken''

03-06-2017 18:49

De competities zijn afgelopen en dus wordt er druk gespeculeerd over transfers. Ook bij de Rode Duivels is het een belangrijk topic. Tegenwoordig gaat het opvallend vaak of een speler een vertrek naar China ziet zitten. Christian Benteke zou het wel overwegen.

Benteke zegt niet direct nee tegen een lucratieve transfer naar China. ''Tot hiertoe heb ik nog geen aanbod op papier gezien. Maar als de kans zich voordoet, zal ik dat zeker bekijken'', vertelt Benteke aan Het Nieuwsblad. ''Waarom niet? Dat wil daarom nog niet zeggen dat ik naar China ga. Ik heb een gezin en twee kinderen. Familiale stabiliteit is ook belangrijk'', laat Benteke weten.

Axel Witsel koos als eerste landgenoot voor de Chinese miljoenen en diverse landgenoten zouden hem nu wel achterna willen gaan. Marouane Fellaini sloot het niet uit, terwijl Steven Defour het momenteel ook zou overwegen na een tegenvallend avontuur bij het Engelse Burnley. 

Benteke heeft met 17 goals in 40 duels een productief seizoen achter de rug bij Crystal Palace, waardoor een langer verblijf niet zeker is. ''Of ik volgend seizoen nog bij Crystal Palace speel? Contractueel wel. Maar er komt een nieuwe trainer en we zullen deze zomer zien of er iets verandert'', wacht hij de ontwikkelingen geduldig af.