Dendoncker stuurt aan op vertrek: Ik moet keuze maken voor mijn eigen carrière

Dendoncker stuurt aan op vertrek: "Ik moet keuze maken voor mijn eigen carrière"

03-06-2017 14:15
10

Verliest RSC Anderlecht in één mercato zijn volledige centrale middenveld? Youri Tielemans koos al voor een transfer richting AS Monaco en ook dat andere goudhaantje, Leander Dendoncker, denkt steeds meer aan een vertrek. Dat laat hij duidelijk blijken tegenover Het Belang van Limburg.

Een concrete stap heeft het loopwonder wel nog niet gezet. "Ik heb nog niet met Herman Van Holsbeeck gepraat. Als hij een prijs op mijn hoofd wil plakken (RSCA zou 30 miljoen euro willen, nvdr.), kan ik daar niet veel aan veranderen. Ik begrijp dat hij wil dat hij blijft en ik begrijp dat de supporters willen dat ik blijf. Maar het gaat uiteindelijk om mijn carrière. Ik moet een beslissing nemen die het beste is voor mijn carrière", aldus Dendoncker.

Vooral de Premier League lonkt nadrukkelijk. In aanloop naar de interlands werd het Anderlecht-product zelfs geïnterviewd door het Engelse Sky. "Eerlijk? Ik weet nog niet wat er op de tafel ligt. Ik laat mijn zaakwaarnemer werken en probeer me nu te concentreren op de wedstrijden van de nationale ploeg. Ik heb altijd gezegd dat ik een beslissing zou maken na het seizoen. En de twee wedstrijden met België behoren nog tot dat seizoen."

Niet op zeker spelen
De laatste keren behoorde Dendoncker steevast tot de kern van de Rode Duivels. Komende zomer staat het WK in Rusland op het programma, waar de middenvelder natuurlijk graag bij zou zijn. Beïnvloedt dat zijn keuze om eventueel te vertrekken? "Nee, dat WK speelt niet mee in mijn keuze. Ik denk alleen aan mijn eigen carrière en ontwikkeling. Ik voel me klaar voor een stap hogerop", herhaalt hij nogmaals.