OFFICIEEL: Westerlo shopt lustig verder en strikt derde aanvaller

OFFICIEEL: Westerlo shopt lustig verder en strikt derde aanvaller

02-06-2017 15:45

Westerlo heeft met de komst van Christophe Bertjens zijn aanvallend compartiment opnieuw versterkt. Hij is al de derde spits die de Kemphanen weten te strikken met het oog op volgend seizoen. Bertjens komt over van het pas gedegradeerde Lommel United.

Bertjens kon naar eigen zeggen rekenen op veel interesse. Maar Westerlo had volgens de aanvaller het interessanste verhaal. "Van de vier clubs, allen uit 1B, die interesse toonden maakt KVC Westerlo het meeste kans op promotie. Uiteindelijk wil ik toch proeven van het hoogste niveau en daarvoor zit ik hier goed", klinkt het bij Bertjens op de site van Westerlo.

De club is alvast in de wolken met de transfer. "De carrière van Bertjens kende al hoogtes en laagtes. Op 16-jarige leeftijd verhuisde hij naar STVV en daar verscheen hij één jaar later al meteen tussen de lijnen in Eerste Klasse. Nadien speelden blessures hem echter parten en zette hij een stap hij in Derde Klasse bij Bocholt VV. Daar verdwenen de blessures naar de achtergrond en de goals volgden", klinkt het op de webstek van Westerlo.

Bertjens vindt dat hij de transfer niet gestolen heeft. "Na mijn tegenslagen koos ik opnieuw voor een stap hogerop bij Lommel United. In die twee seizoenen Tweede Klasse en 1B scoorde ik in totaal 23 goals. Ondanks de degradatie speelde ik vorig seizoen zelf wel goed want ik eindigde in de top drie van de topschutterstand", besluit Bertjens.