Mertens en Kompany ontkennen geruchten: Relatie met fans is niet bekoeld

Mertens en Kompany ontkennen geruchten: "Relatie met fans is niet bekoeld"

02-06-2017 14:46

De Rode Duivels oefenen maandag in eigen stadion tegen Tsjechië, maar de fans lopen niet storm voor de partij. Er gingen nog maar 23.000 tickets de deur uit en er verschenen al berichten dat de relatie tussen spelers en fans bekoeld zou zijn. Vincent Kompany en Dries Mertens ontkennen die verhalen echter.

"Er is helemaal geen probleem", aldus Vincent Kompany vrijdag tegenover Het Laatste Nieuws. "Het klopt niet dat de liefde bekoeld, helemaal niet zelfs. Wat betreft de ticketverkoop voor Tsjechië: je moet er de context bij nemen. Het is maandagavond, de examens zijn begonnen,... Dan is het niet voor iedereen gemakkelijk om er te geraken", aldus de verdediger, die niet is vergeten hoe het vroeger was. "Voor 2012 leek het alsof we helemaal geen supporters hadden. We hebben toen onze hand uitgereikt naar de fans en zo zijn we samen uit die put geraakt. Dat willen we blijven doen."

Ook Mertens claimt dat er geen probleem is. "Ik denk dat jullie dat er vooral van gemaakt hebben", aldus de aanvaller tegenover de pers. "Het klopt misschien dat we na een teleurstellend resultaat eerst twee seconden moeten nadenken en de tijd moeten nemen om de supporters te groeten. Als dat niet gebeurt (zoals na Griekenland, red.) maken jullie er blijkbaar een heel verhaal van. Ik denk dat wij gewoon achter mekaar moeten blijven staan en op onze positieve lijn moeten blijven doorgaan."