'Anderlecht ziet talentvolle doelman naar Italië verkassen'

'Anderlecht ziet talentvolle doelman naar Italië verkassen'

02-06-2017 12:20

Anderlecht ziet de laatste weken opvallend veel talenten vertrekken. Doelman Maxime Delanghe(PSV), de broers Patoulidis (Standard) en Nicolas Raskin (KAA Gent) vertrokken al. Nu dreigt paars-wit ook de 18-jarige Italiaan Matteo Marenco te verliezen.

Anderlecht plukte de jonge goalie in de zomer van 2015 ietwat verrassend weg bij Juventus, waar hij te boek stond als een groot talent. De Oude Dame zag hem niet graag vertrekken, maar de doelman en zijn familie waren overtuigd door de opleiding van de Brusselaars.

Maar twee seizoenen later wil Marenco terugkeren naar Italië, meldt Tuttomercatoweb. De doelman moet Mile Svilar nog voor zich dulden in de pikorde en beseft dat de kans om door te breken bij de eerste ploeg niet groot is. Daarom kiest hij ervoor om naar AC Crema te trekken, een club die volgend seizoen uitkomt in de Italiaanse Serie D.

Anderlecht lijkt al wel geanticipeerd te hebben op een vertrek van Marenco. Donderdag stelde het nog Olivier Vliegen voor, een 18-jarige doelman die overkomt van KRC Genk.