OFFICIEEL: Nieuwe bondscoach moet Messi & co naar het WK loodsen

OFFICIEEL: Nieuwe bondscoach moet Messi & co naar het WK loodsen

Gepubliceerd: donderdag 1 juni 2017 om 23:14do 01-06-2017 om 23:14

Jorge Sampaoli wordt de nieuwe bondscoach van Argentinië. De Argentijnse voetbalbond maakte donderdag bekend dat het een akkoord heeft gevonden met de coach van het Spaanse FC Sevilla. 

Sampaoli was naar verluidt in beeld om bondscoach te worden van het Nederlands elftal, maar dat kwam nooit echt van de grond. De Argentijn gaat in eigen land nu aan de slag als bondscoach van het Argentijnse elftal. Dat wilde de trainer van Sevilla al een tijdje, maar zijn club wenste alleen onder de juiste voorwaarden mee te werken. Inmiddels heeft Sevilla zich gewonnen gegeven en kan het voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe oefenmeester.

De Argentijnse bond legt een afkoopsom neer voor Sampaoli, die in Spanje nog een contract had tot 2018. Volgens berichten gaat het om een bedrag van 1,5 miljoen euro. Sampaoli bereikte met Sevilla de achtste finales van de Champions League en de vierde plaats in de competitie. Bij het Argentijnse elftal volgt hij de ontslagen Edgardo Bauza op.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Standard en Charleroi hebben het spannend gemaakt, maar ze stoten alletwee door in de Europa League na verlengingen! #Charleroi #Standard #Vanheusden #Avenatti #Dessoleil #EuropaLeague #EUL

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws