OFFICIEEL: Huntelaar zorgt voor een sensationele rentree in Nederland

OFFICIEEL: Huntelaar zorgt voor een sensationele rentree in Nederland

01-06-2017 14:13
1

Klaas-Jan Huntelaar keert terug naar Ajax. Dat bevestigt de Amsterdamse club donderdagmiddag uit het niets op het officiële Twitter-account.

Huntelaar tekent in Amsterdam een contract voor één seizoen, tot en met de zomer van 2018. De terugkeer van de 33-jarige goaltjesdief komt uit het relatieve niets, omdat de hoofdrolspeler nog niet zo lang geleden aangaf dat de interesse in hem nog op gang moest komen.

Ajax betaalt niets voor Huntelaar, omdat zijn contract bij het Duitse Schalke 04 afliep. Hij speelde van 2006 tot en met 2008 al bij Ajax en kwam in die periode tot 105 doelpunten in 136 officiële wedstrijden. In dienst van het Nederlands elftal staat de teller op 76 interlands en 42 doelpunten.

Huntelaar keert met Ajax terug naar zijn oude werkgever. Eerder kwam hij uit voor PSV, AGOVV, sc Heerenveen, Real Madrid, AC Milan en dus Schalke 04. Bij Schalke kon hij het laatste jaar - mede door blessureleed - niet rekenen op een basisplaats. Huntelaar wordt bij Ajax de vaste stand-in van Kasper Dolberg.