Belgische doelman kiest opnieuw voor Eredivisie: 'Niet om op mijn kont zitten'

Belgische doelman kiest opnieuw voor Eredivisie: 'Niet om op mijn kont zitten'

01-06-2017 12:15

FC Groningen heeft zich donderdag versterkt met Kevin Begois. De 35-jarige doelman komt transfervrij over van PEC Zwolle en tekent een contract voor één seizoen, met een optie op nog een jaar.

Dat bevestigt Groningen via de officiële kanalen. Begois wordt de vaste stand-in van eerste doelman en ex-Gentenaar Sergio Padt. Groningen had ook Theo Zwarthoed (Go Ahead Eagles) en Diederik Boer (Ajax) op de korrel, maar alleen met Begois bleek een snel akkoord haalbaar.

Groningen had naar aanleiding van het vertrek van Stefan van der Lei en Peter van der Vlag behoefte aan een nieuwe tweede doelman. "Met Kevin Begois hebben wij een doelman weten binnen te halen met een enorme schat aan ervaring", verklaart technisch manager Peter Jeltema op de clubsite.

Begois, die eerder bij KV Mechelen, Roda JC, VVV-Venlo, Helmond Sport en FC Den Bosch keepte, gaat akkoord met een rol als tweede doelman. "Ik ga keihard aan de bak en laten zien wat ik waard ben. Het is niet zo dat ik hier op mijn kont moet komen zitten", zegt hij.