'STVV, Kortrijk en Zulte Waregem willen oude bekende terughalen'

'STVV, Kortrijk en Zulte Waregem willen oude bekende terughalen'

01-06-2017 08:02

Twee jaar geleden trok Nill De Pauw de deur bij Lokeren achter zich dicht. De dribbelvaardige flankaanvaller ging zijn kans in de Ligue 1, bij En Avant Guingamp. Een onverdeeld succes werd dat niet, want onze landgenoot is er voornamelijk invaller. Drie Belgische clubs willen hem nu terug naar de Jupiler Pro League halen.

De 27-jarige De Pauw wil volgens Het Nieuwsblad zelf graag terug naar België, om zo zijn carrière te herlanceren. In zijn eerste seizoen kwam De Pauw aan slechts 537 speelminuten en was hij zelfs niet zeker van een selectie. Dit seizoen liep het onder de nieuwe trainer beter, maar een titularis werd hij niet. Hij moest zich opnieuw hoofdzakelijk tevreden stellen met invalbeurten, al kende hij in november een hoogtepunt met drie goals in vier wedstrijden, tegen onder meer PSG.

Kortrijk en STVV willen de flankspeler graag binnenhalen. Enig struikelblok is het loon van De Pauw, die in Frankrijk goed boert naar Belgische normen. Daarnaast wil Guingamp ook de transfersom van 750.000 euro zoveel mogelijk recupereren. De twee clubs denken dan ook vooral aan een huur. Ook Zulte Waregem toont interesse in De Pauw.