'Anderlecht mengt zich in strijd om revelatie Play-Off 2, Weiler is grote fan'

'Anderlecht mengt zich in strijd om revelatie Play-Off 2, Weiler is grote fan'

01-06-2017 07:15

Anderlecht ziet deze zomer enkele sterkhouders vertrekken. Youri Tielemans is al weg, maar er dreigen nog enkele spelers andere oorden op te zoeken. De meest verrassende naam die nu genoemd wordt is die van Nicolae Stanciu, die naar Al Wahda kan. Moest dat gebeuren, zet Anderlecht alles op alles voor Pieter Gerkens.

Het Nieuwsblad weet dat trainer René Weiler gek is van de aanvallende middenvelder. Die kende een uitstekend seizoen bij Sint-Truiden VV en schakelde zelfs een versnelling hoger in Play-Off 2. Gerkens was over heel het seizoen goed voor veertien doelpunten en vijf assists in 39 wedstrijden. Acht goals en vier assists daarvan liet hij noteren in de Play-Offs.

De middenvelder geniet dan ook interesse van verschillende clubs, waaronder Oostende en Antwerp. Maar nu lijkt Anderlecht zich te moeien in de strijd, zeker als Stanciu zou vertrekken. "Het is waar dat Al Wahda Stanciu wil halen", bevestigde de echtgenoot van makelaar Anamaria Prodan in de Roemeense pers.

STVV wil overigens twee miljoen euro vangen voor Gerkens, maar de middenvelder heeft wel nog maar een jaar contract. De Kanaries willen dat contract openbreken om sterker te staan in de onderhandelingen, maar Gerkens houdt de boot voorlopig af.