Boussoufa kan Nederland bijna verrassen, Oranje haalt moeizame overwinning

31-05-2017 21:35

Het Nederlands elftal heeft een oefenwedstrijd met Marokko met moeite gewonnen. Een sterke eerste helft en een matige tweede bleek genoeg voor een 1-2 overwinning in Noord-Afrika.

Nathan Aké debuteerde als basisklant bij het Nederlands elftal, waar ook onder meer Matthijs de Ligt en Jens Toornstra aan de aftrap verschenen. In de eerste helft had Nederland niet veel te vrezen van Marokko. Na 22 minuten kwam de uitploeg dan ook terecht op voorsprong. Quincy Promes schoot gedecideerd binnen na een knappe actie van Memphis Depay.

Na rust veranderde het spelbeeld. Toch was het Oranje dat de tweede treffer van de avond op het scorebord kreeg. Tottenham Hotspur-spits Vincent Janssen rondde na 68 minuten spelen een mooie voorzet van Promes goed af. Het warme weer en de Ramadan weerhielden Marokko er niet van om de druk flink op te voeren. Enkele minuten na de 0-2 leverde dat De Ligt een rode kaart op. Hij haalde een doorgebroken Marokkaan neer en kon gaan douchen, terwijl Younes Belhanda zich meerdere keren misdroeg en niet eens een kaart kreeg. Tot overmaat van ramp schoot Mbark Boussoufa meteen de 1-2 binnen uit een vrije trap.

In de resterende minuten stichtte Marokko nog behoorlijk wat gevaar, maar een gelijkmaker zat er niet in. De ploeg van Fred Grim, bondscoach tot Dick Advocaat aansluit bij de groep, boekt zo een moeizame 1-2 overwinning.