'Topschutter van Denemarken staat open voor vertrek naar Jupiler Pro League'

'Topschutter van Denemarken staat open voor vertrek naar Jupiler Pro League'

Gepubliceerd: woensdag 31 mei 2017 om 10:12wo 31-05-2017 om 10:12

Marcus Ingvartsen wordt gezien als een zeer talentvolle spits met een neusje voor de goal. De 20-jarige goaltjesdief staat open voor een vertrek uit Denemarken en ziet de Jupiler Pro League als een mooie stap in zijn jonge loopbaan.

Ingvartsen, die uitkomt voor FC Nordsjaelland, kroonde zich afgelopen seizoen tot de topschutter van de ALKA Superliga met 23 treffers in 35 competitiematchen. De Deense jeugdinternational zou zijn topseizoen willen verzilveren met een transfer naar het buitenland. 

De aanvaller zegt in een interview met Bold dat hij klaar is voor een nieuw avontuur in een andere competitie. Ingvartsen droomde daarbij hardop van de Duitse, Belgische en Nederlandse competitie. ''Ik wacht nog op een concreet bod en vanaf daar zullen we verder kijken. Maar dit zijn competities waar ik mezelf wel zie spelen'', aldus Ingvartsen.

Hij trok het afgelopen seizoen al de aandacht van Club Brugge, dat voor hem op de tribune zat. Ook Racing Genk toonde belangstelling. Verder hielden gerenommeerde clubs als Milan, Juventus, PSV Eindhoven, Nice, Werder Bremen en Everton hem in de gaten. Ingvartsen heeft nog een doorlopend contract tot medio 2019, dus zijn toekomstige club zal wel een transfersom op tafel moeten leggen. Ingvartsen hoopt vooral op medewerking van zijn club. ''Ik heb er met Nordsjaelland over gesprokken en bij het juiste bod denk ik dat ze er klaar voor zijn'', besluit Ingvartsen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is hij goed genoeg voor de Belgische (sub)top

(608 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws