Kompany keert terug in selectie, verrast Martinez nog voor laatste interland?

Kompany keert terug in selectie, verrast Martinez nog voor laatste interland?

30-05-2017 08:20

De Rode Duivels werken nog een oefeninterland tegen Tsjechië (5 juni) en de WK-kwalificatiewedstrijd in Estland (9 juni) af, vooraleer het seizoen er helemaal opzit. Roberto Martinez maakt dinsdagmiddag zijn selectie bekend. Dat Vincent Kompany terugkeert, staat vast. Maar mogelijk tovert de bondscoach nog enkele verrassingen uit zijn hoed.

Met Kompany, sinds half april niet meer uit de ploeg verdwenen bij Manchester City, keert de natuurlijke leider van de selectie terug. "Het is ongelofelijk dat een speler die terugkeert na zo'n lange afwezigheid, erin slaagt zo'n reeks van wedstrijden af te werken", zei Martinez in een interview met Le Soir. "Hij is heel sterk. Ik kruis mijn vingers, maar als hij een goede zomer doormaakt, kunnen we vanaf volgend seizoen de echte Kompany terugzien. Hij blijft best bij City."

Voor verdere verrassingen is het aftasten, al moeten de blessures van Mousa Dembélé en Thomas Meunier worden opgevangen. In datzelfde interview geeft Martinez twee namen prijs die er mogelijk bijzijn. Timothy Castagne, die met Thomas Foket kan strijden voor de positie van Meunier, en Hans Vanaken. Eerder liet de bondscoach ook al weten dat Eupen-doelman Hendrik Van Crombrugge hem interesseert, maar de positie van derde doelman lijkt weggelegd te zijn voor Koen Casteels, titularis bij Wolfsburg.

Om 12 uur maakt de bondscoach zijn selectie bekend.