'Floptransfer Schoofs kan terugkeren naar het oude nest'

'Floptransfer Schoofs kan terugkeren naar het oude nest'

30-05-2017 08:05

KAA Gent lijkt na anderhalf jaar afscheid te nemen van een floptransfer. In januari 2016 haalden de Buffalo's bij STVV aanvoerder en draaischijf Rob Schoofs weg, met het oog op een vertrek van Sven Kums in de zomer. Dat vertrek kwam er, maar Schoofs kreeg amper speelkansen en zag verschillende nieuwe middenvelders arriveren. Nu lonkt een terugkeer.

Het Nieuwsblad weet dat Schoofs in de belangstelling staat van STVV. De Kanaries zijn ambitieus en willen volgend seizoen voor Play-Off 1 strijden, Schoofs moet de ploeg naar een hoger niveau tillen. Pieter Gerkens lijkt op een transfer te mikken, Schoofs moet die leemte opvullen. De middenvelder kan ook rekenen op interesse van KV Mechelen, waar trainer Yannick Ferrera hem goed kent van bij STVV.

De Limburgers denken verder ook aan aanvaller Benjamin Tetteh. De 19-jarige spits werd dit seizoen door Standard uitgeleend aan het Tsjechische Slovácko, waar hij in veertien optredens maar één goal maakte. Bij de Rouches lijkt hij niet meteen te moeten rekenen op veel kansen, STVV biedt mogelijk een oplossing.