Verrassende wending: 'Anderlecht wil sterkhouder verpatsen'

Verrassende wending: 'Anderlecht wil sterkhouder verpatsen'

30-05-2017 07:30
2

Anderlecht leende vorige zomer Lukasz Teodorczyk bij Dinamo Kiev. Dat bleek een schot in de roos en de club lichtte de aankoopoptie. De Pool heeft echter een toploon gekregen en dat weegt zwaar door op het budget. Anderlecht zou dan ook hopen op een lucratieve transfer.

Teo tekende tot 2020 bij de kersverse landskampioen. Anderlecht legde 4,5 miljoen euro op trafel om de spits definitief vast te leggen en bood hem een loon aan van twee miljoen euro bruto per jaar. Dat strookt niet met het nieuwe beleid, waar men probeert komaf te maken met de topsalarissen. Daarmee verdient hij meer dan Milan Jovanovic, Dieumerci Mbokani en Steven Defour.

Volgens Het Nieuwsblad wil paars-wit dat gigantische loon liever niet betalen. Het gaf toe in de onderhandelingen, maar enkel om hem zelf te kunnen verkopen. Anderlecht gaat ervan uit dat het de topschutter van de Jupiler Pro League kan verkopen voor 15 à 20 miljoen euro. Daarvoor rekent het vooral op een Chinese club, Herman Van Holsbeeck plaatste hem daar al in de kijker.

"Alles hangt af van de club en de voorwaarden", laat de makelaar van Teodorczyk de deur open. "Ik heb nog geen zicht op Teo's toekomst, maar of zijn recordsalaris een probleem zou zijn voor Anderlecht? Vergeet vooral niet dat Lukasz met al zijn goals voor de titel en de kwalificatie voor de Champions League zorgde. Dat levert de club toch minstens 25 miljoen euro op, niet?" Er is inderdaad wel wat financiële ruimte, maar zijn recordsalaris heeft een beperkte houdbaarheidsdatum.