Champions League krijgt vorm, drie mooie affiches voor Anderlecht?

Champions League krijgt vorm, drie mooie affiches voor Anderlecht?

29-05-2017 16:57
3

De kaarten zijn ondertussen geschud in bijna elke competitie, dat betekent dat ook het Champions League-rooster een beetje duidelijker wordt. Anderlecht kan heel wat mooi volk tegenkomen op het kampioenenbal.

In Pot 1 zitten automatisch de kampioenen van de acht toplanden. Dat worden dan Bayern Munchen, Real Madrid, Juventus, Benfica, Chelsea, Shakhtar Donetsk, AS Monaco en Spartak Moskou. Aan deze pot verandert er sowieso niets meer.

Ook de samenstelling van Pot 2 is bijna zeker. FC Barcelona, Atletico Madrid, PSG, Borussia Dortmund, Manchester City, FC Porto en Manchester United zitten er honderd procent zeker in. Daar kan Sevilla ook bijkomen, maar zij spelen een voorronde.

In Pot 3 zitten drie ploegen die zeker zijn: Anderlecht, Tottenham en FC Basel. Als we ervan blijven uitgaan dat de reekshoofden hun voorronde winnen krijgen we nog Napoli, Dynamo Kiev, Ajax, Olympiakos en Liverpool.

In de voorlopige Pot 4 tot slot zijn er al vier namen geplaatst: AS Roma, Besiktas, Feyenoord en Leipzig. Die pot kan aangevuld worden met Celtic, Salzburg, Kopenhagen en Ludogorets. Als Club Brugge kan stunten zouden ook zij in Pot 4 zitten, maar ze kunnen natuurlijk niet tegen Anderlecht worden geloot.